Care sunt diferentele dintre principalele tipuri de stivuitoare?

Exista mai multe tipuri de stivuitoare pe piata, fiecare fiind proiectat pentru un anumit tip de munca, chiar daca numele este folosit pentru fiecare masinarie imparte. Atunci cand va doriti sa va dezvoltati afacerea din domeniul depozitarii sau a comertului, aceste stivuitoare devin un adevarat partener de incredere. Acestea pot transporta cantitati importante de marfa, iar cu ajutorul acestora puteti aseza produsele pe rafturi fara sa depuneti un efort considerabil.

Ti-am pregatit in urmatoarele randuri mai multe informatii despre stivuitoare care-ti vor fi de un real ajutor in momentul in care iti vei propune sa-ti dezvolti afacerea cu ajutorul acestor mici utilaje.

La fel ca in cazul altor produse pe care le achizitionati, este important sa gasiti, in prima faza, un distribuitor sau un partener de incredere. Cand vine vorba despre stivuitoare, Jungheinrich este compania care te poata ajuta cu toate modelele de care ai nevoie.

Stivuitor cu furci frontale

Stivuitorul cu furci frontale este modelul traditional de stivuitor pe care fiecare persoana imparte il stie. Alta denumire a sa poate fi si “stivuitor de contragreutate”, din cauza ca in partea din spate are o anumita greutate pentru a fi mereu in echilibru si angajatul sa fie mereu in siguranta. Furcile vor fi de cele mai multe ori unite cu ajutorul unui catarg, ce are rolul de a ridica marfa de la nivelul solului.

Ele pot functiona strict pe curent electric, insa sunt si varianta ce folosesc motorina sau gazul pe baza de combustibil.

Stivuitoarele cu furci frontale vor fi cel mai des intalnite in magazine, in depozite sau pe santiere.

Inaltimea maxima de ridicare este de 8.6 m, sarcina maxima a sa este de 2 si 8T, viteza de ridicare fiind de 0.52 – 0.55 m/s, iar viteza de deplasare este de maxim 22 km/h.

Stivuitor cu trei roti si furci frontale

Stivuitorul cu trei roti este la fel ca si cel cu furci frontale, singura diferenta vizibila va fi ca in loc de patru roti, vor fi 3, exact dupa cum spune si numele sau.

Pe spate va fi montata o singura roata, iar in partea frontala acesta va fi prevazut cu 2 roti. Un astfel de stivuitor va oferi o manevrabilitate sporita, utilitatea sa fiind exploatata in depozite si magazine ce sunt prevazute cu culoare inguste sau un spatiu foarte limitat.

Stivuitor manual

De obicei, aceste tipuri de stivuitoare vor fi confundate adesea cu transpaletii manuali, singurul lucru ce le poate diferentia este existenta unui motor electric pe stivuitorul manual. Acest aspect o sa permita ridicarea incarcaturii si transportul acesteia intr-un mod foarte usor din punctul A in punctul B.

Sunt poate cele mai intalnite modele de stivuitoare de pe piata, dar si cele mai folosite la momentul actual de companiile care au nevoie de astfel de utilaje. Chiar daca nu folosesc tehnologie de ultima generatie, acestea raman in continuare un ajutor de baza si sunt comercializate de cele mai importante companii care produc astfel de utilaje.

Stivuitor special

Vor fi vazute destul de rar, fie ca vorbim despre magazine, santiere sau depozite. Acestea difera destul de mult intre ele, insa elementul ce il au in comun fiecare este un catarg foarte mare atasat de bratul de ridicare, ceea ce ofera o gama mai larga de acoperire si, desigur, avand mai multa putere decat un stivuitor din cele enumerate mai sus.

Fiecare este construit pentru anumite operatii pe care trebuie sa le duca cu bine la bun sfarsit, fara a pune in pericol viata celui ce il foloseste si a celor din jurul sau. Alt tip de stivuitor va fi si stivuitorul pentru interior, ce este electric, avand o baterie clasica cu acid capsulate sau Li-Ion, putand fi folosit strict la interior. Inaltimea maxima pe care o are este de 9.6 m, iar sarcina se poate intinde intre 2.5 si 3T in functie de model.

In functie de necesitatea pe care o ai si spatiul de care dispui vei alege stivuitorul perfect pentru tine si angajatii tai. Tipul de utilaj este legat de tipul de rafturi si de procesele ce se desfasoara in magazine, in depozit sau in santier. Va trebui sa fii atent la urmatoarele aspect: utilizarea sa, inaltimea maxima de ridicare, distanta minima intre fetele paletilor, viteza de deplasare, viteza de ridicare, distanta minima pentru a schimba culoarul si desigur, pretul.

Poate fi o alegere grea, insa cu ajutorul cuiva ce se pricepe si are experienta in domeniu, decizia va fi luata mult mai usor si cu cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *