Suplimentele nutritive sunt secretul de la Steaua?

In ultimul timp sunt multe acuze din partea rivalilor, multi acuza jucatorii Steaua ca sunt dopati, ca iau suplimente nutritive sofisticate si scumpe, ca altfel nu ar avea cum sa obtina astfel de performante in aceasta toamna. Nimeni nu poate ignora conditia fizica buna in care se afla sportivii de la Steaua in acest sezon.

Antrenorii si preparatorii fizici a celorlalte echipe din campionat sunt cu ochii pe Steaua, vor sa descopere secretul care sta la baza acestei performante, unii zic ca vor sa copieze reteta dupa care se administreaza suplimente nutrive si vitamine, dar Reghecampf intr-un interviu din Adevarul a negat ca sportivii sai primesc suplimente nutritive „N-avem nici un supliment nutritiv, n-avem absolut nimic!” , „N-avem nici vitamine! Am citit că Steaua alocă 150.000 de euro pentru medicamente, dar nu e adevărat, nu există aşa ceva! Folosim ce folosesc şi celelalte echipe, ba chiar cred că medicamentele noastre sînt mai puţine decît la alte cluburi. Doar că noi luăm numai ce trebuie. Stai puţin, eu mă refer la ce are nevoie un jucător, dar nu la ceva interzis!

Dacă un fotbalist nu e în regulă la testul doping, are de suferit clubul, or eu n-o să fac niciodată aşa ceva!” Profesionistii din footbal stiu ca un preparator fizic bun poate face diferenta in timpul meciului, astazi footbalul nu mai are nevoie de maratonisti care sa alerge 90 de minute dupa minge, are nevoie de oameni rapizi dar rezistenti la efort. Steaua beneficiaza si de metodele inedite de pregatire introduse de noul preparator fizic, Thomas Neubert adus din Germania. Steaua a preluat modelul german de administrare de suplimente nutritive si vitaminizare, iar echipele din Bundesliga sunt un exemplu din punct de vedere al pregatirii fizice in acest sezon al cupelor continentale.

Gsp.ro sustine ca totusi secretul performantei jucatorilor de la Steaua sta si in suplimentele nutritive aduse din Germania, toate suplimentele pe care le au la dispozitie echipele Dortmund, Bayern Munchen, Schalke, Leverkusen şi toate alte echipe din Germania sunt folosite si de jucatorii de la Steaua „Nu doar că s-a schimbat faţă de ce era pînă atunci, dar acum sîntem la ani-lumină distanţă faţă de ce era înainte. Aici e marea schimbare şi dacă jucătorii arată atît de bine fizic şi se refac atît de bine e şi datorită acestor lucruri”, a dezvăluit un o sursa de la Steaua. FIFA *este ingrijorata de numărul din ce in ce mai mare de footbalisti ce *se folosesc de diferite suplimente alimentare, FIFA ii avertizeaza ca ei risca să fie depistati pozitiv la testele antidoping si sanctionati dacă folosesc produse neautorizate. Se estimeaza ca**35% dintre fotbaliştii care au participat la Cupa Mondială iau regulat suplimente alimentare.

One thought on “Suplimentele nutritive sunt secretul de la Steaua?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *