Nicole Mitea nu a reușit să se impună nici în campionatul din Republica Moldova

Nicole Mitea, fosta mare speranță a fotbalului românesc, se pare că a cam ajuns la capătul carierei. Ajuns la 27 de ani, Mitea era nerăbdător să își găsească o echipă în această iarnă. Și-a încercat norocul la Dinamo dar Cornel Talnar i-a transmis că nu are nevoie de el. Așa că fostul lăncier s-a gândit să își încerce norocul și peste Prut. Astfel, Mitea a dat probe la Rapid Ghidighici, locul șase în camionatul din Republica Moldova.

Niky a mers în cantonament în Antalya, cu echipa, însă nu prea i-a impresionat pe moldoveni. Aceștia totuși s-au gândit că ar putea avea nevoie de el și i-au oferit un contract de 2.000 euro pe luna. Mult sub pretențiile lui Mitea, așa că românul a strâmbat din nas și a refuzat oferta.

Nicolae Mitea nu se află la prima experiență de acest gen. Anul trecut a primit o ofertă de la Villareal, un contract pe trei luni, de 5000 euro pe lună, dar, din nou, mijlocașul a considerat că nu are rost să accepte un salariu atât de mic. Astfel, Mitea a ajuns la performanță să nu joace timp de un an și jumătate. Adică nu a mai prins niciun meci oficial din septembrie 2011, când a încercat, fără succes, să se impună în lotul celor de la Petrolul Ploiești.

Nicolae Mitea era privit în urmă cu câțiva ani drept o mare speranță a fotbalului românesc. Și-a început cariera la Dinamo, în 2002, și după nici 10 meciuri în tricoul alb-roșu a atras atenția celor de la Ajax Amsterdam, club ce l-a transferat imediat. Primul sezon a fost fantastic pentru Mitea. La doar 18 ani, jucătorul român a jucat 23 de meciuri la primul sau sezon și a marcat șapte goluri. Mulți îl vedeau deja drept un viitor mare jucător. Însă în cariera lui Mitea au apărut accidentările iar viața sa extrasportivă l-a făcut să nu mai ajungă niciodată la forma din tinerețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *