Black Friday – a meritat sau nu îmbulzeala

Desi normal Black Friday-ul sau Vinerea Neagra trebuia sa aiba loc pe data de 29 noiembrie imediat dupa Ziua Recunostintei la Americani foarte multe magazine au sarbatorit Black Friday-ul cu 7 zile înainte, pe 22 noiembrie si nu cred ca au regretat asta.

Anul trecut majoritatea magazinelor online au fost luate prin surprindere de masa mare de oameni care au venit cu dorinta achizitionarii produselor la preturi mici însa anul asta nu a mai fost asa. Emag de exemplu a învestit peste 300.000 de euro pentru a fi siguri ca site-ul nu va ceda. Investitia acestora a meritat, Emag înregistrând doar în primele ore aproximativ 1 milion de euro.

Au fost însa si magazine care doar au vrut sa jecmaneasca clientii cu reduceri care nu pot da gres. Am vizitat timp de mai multe zile un magazin in care pretul unui anume obiect era de 100 ron. De Black Friday, acelasi produs costa tot 100 ron doar ca deasupra mai era un pret care afisa  400 ron taiat (400 ron). O super reducere la prima vedere,  o mare teapa pentru cei ce s-au informat.

Cu toate pregatirile facute de magazinele online pentru Black Friday tot au aparut pe pe-ici-pe-colo probleme tehnice din cauza carora mai multi clienti au fost nemultumiti nereusind sa cumpere produsul dorit. În urma zilei reducerilor, o agentie privata a realizat un studiu pe aceasta tema rezultatul fiind ca sapte din zece oameni au fost nemultumiti anul acesta de Black Friday.

Nici utilizatorii telefoanelor nu au fost de neglijat anul acesta. Cei de la Emag au declarat ca peste 118.000 de oameni le-au vizitat site-ul de pe un telefon mobil. O mare parte dintre acestia au si achizitionat produse cheltuind sume deloc de neglijat.

În premiera cei de la Emag au vândut si livrat personal autoturisme la super-oferta realizând venituri record în acest domeniu, nou de altfel pe piata din tara noastra.

Sa speram ca în urmatorii ani Black Friday-ul îsi va pune si mai tare amprenta pe piata online si nu numai din România si nu vom mai avea parte de întâmplari neplacacute precum falsa reducere de care v-am vorbit pe la jumatatea articolului.

One thought on “Black Friday – a meritat sau nu îmbulzeala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *